Importanța Tablourilor

Tabloul inspiră viață într-o casă

Mediul în care trăim este esențial pentru sănătatea noastră mentală. Ne petrecem o treime din viață în casa noastră – deci de ce să nu ne petrecem acele momente înconjurați de lucrurile care ne fac fericiți?

Casa noastră este „locul nostru” și de aceea este atât de important să o decorăm după bunul plac. Trebuie să ne simțim confortabil în spațiul nostru! Și, înconjurându-ne de tablourile pe care le iubim, acestea ne vor ajuta să ne bucurăm acolo unde ne petrecem majoritatea timpului. 

Importanța tablourilor în decorarea casei nu poate fi subestimată. Tabloul are puterea de a transforma instantaneu un spațiu din unul tern în unul fabulos.

Tablourile din interiorul casei întotdeauna spun ceva despre oamenii care locuiesc în acea casă. Ele întotdeauna spun o poveste fără cuvinte. Dacă intrăm într-o casă și vedem picturi cu mașini pe perete, probabil ca acolo locuiește un bărbat pasionat de automobile. Sau dacă am vizitat o casă cu picturi cu flori frumoase pe perete, probabil că vom găsi o ființă delicată căreia ii plac lucrurile frumoase din jurul ei pentru a-și însufleți viața. 

Indiferent dacă este o amintire sau un sentiment, un tablou poate provoca emoții puternice atunci când îl privim. Un tablou ne poate înveseli după o zi proastă, ne poate face să ne amintim sau să ne inspire să facem mai multe în viață. Tablourile ne oferă o imagine unde ne putem regăsi propriile reacții, emoții și gânduri. Oricare ar fi acea emoție – pozitivă sau negativă – ne reamintește că nu suntem singuri cu aceste gânduri.

Am încercat să surprindem câteva argumente care vor explica importanța tablourilor, din perspective de design interior, bunăstare, atmosferă socială sau crearea unei bune dispoziții în casă.

Tablourile ne deschid oportunități și ne încurajează dezvoltarea

Când tablourile sunt mai mult decât decor, ne provoacă din punct de vedere intelectual, ne încurajează să avem noi idei și noi orizonturi și chiar ne fac să ne simțim mai confortabil. Ne determină să gândim mai deschis, să ne provocăm și să vedem lumea dintr-un punct de vedere diferit. A avea o lucrare de artă care ne-a schimbat viziunea asupra lumii în propria noastră casă este o oportunitate zilnică de a ne provoca gândurile.

Tablourile te ajută să te exprimi și încurajează dialogul

Fără a avea nevoie de cuvinte, tablourile pot fi modalitatea perfectă de a exprima cine suntem. De ce? Deoarece tabloul spune întotdeauna o poveste. Fie că este vorba de personalitatea noastră sau de ceea ce prețuim în viață, tabloul poate fi translatorul perfect al interiorului nostru. Acest lucru ne permite să legăm conexiuni mai profunde cu cei care vin în casa noastră.

Tablourile creează stare de spirit

Cercetările științifice au dezvăluit că privirea tablourilor declanșează un val de dopamină în aceeași zona a creierului care înregistrează dorința, plăcerea și dragostea romantică. Peisajele romantice, sublime, provoacă contemplarea naturii și a purității. Astfel de lucrări creează apoi o stare de liniște și sunt ideale pentru camere de relaxare, cum ar fi dormitorul.

Tablourile inspiră și stimulează creativitatea

Tablourile încurajează creativitatea, expresia, inspirația artistică. Acest lucru este deosebit de important în special în casele cu copii, deoarece a fi înconjurat de tablouri le va permite acestora gândirea creativă. 

Tablourile fac ca o cameră sa fie confortabilă

Când pereții sunt goi, o cameră nu arată neapărat rău, dar în niciun caz nu pare confortabilă. Este întotdeauna rece și fără personalitate. Camerele cu pereți goi sunt camere funcționale într-o casă dar camerele cu tablouri sunt cele mai confortabile camere dintr-o casă. O bucătărie, de exemplu, se poate transforma, prin adăugarea unui tablou inedit, dintr-un loc de pregătire grăbita într-unul de relaxare și productivitate. Tablourile ajută încăperile să devină spații confortabile de lucru și de viață. 

Tablourile armonizează culorile întregii camere

Când camerele au mai multe culori sau multe nuanțe din aceeași culoare, poate fi, de cele mai multe ori, greu să ne dăm seama cum să o privim ca pe un tot unitar. Un tablou este un mod frumos și important de a lega totul împreună și de a forma un tot unitar cu focalizare pe imaginea lui, imagine care leagă totul într-o poveste frumoasă. 

Tablourile sunt relaxante

Într-o lume agitată, cu ritm rapid, care necesită întotdeauna viteză, casa ar trebui sa fie un loc de relaxare. A veni acasă agitat de la locul de muncă pentru a ne așeza pe canapea și a ne uita la un televizor sau la un perete gol nu este la fel de reconfortant sau relaxant ca și a privi la un tablou care are capacitatea de a crea o stare de spirit pozitivă.